RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom obilježen Međunarodni dan mladih

Više omladinskih organizacija sa područja Brčko distrikta danas je različitim sadržajima obilježilo 12. august Međunarodni dan mladih.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. augusta, skrećući pažnju javnosti na pitanja mladih i slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

“Asocijacija srednjoškolaca u saradnji sa Legatom Ekmečić tim povodom danas je u Gradskom parku i izletištu Ficibajer organizovala nekoliko zanimljivih dešavanja i radionica sa izložbom u čijem su fokusu mladi”, istakla je Anastasija Plavšić iz ove asocijacije.

Edna Čorbadžić, učenica prvog razreda Gimnazije je istakla da mladi u Brčkom imaju dosta potencijala, ali da su  neshvaćeni i zapostavljeni.

“Problem kod mladih ljudi danas je manjak samopouzdanja, ne nužno nametnut od strane samog grada nego i  od njih samih, ali isto tako i neshvaćenosti od odraslih jer ipak vremena se mijenjaju”, istakla je Edna.

I aktivisti Proni centra za omladinski razvoj danas su povodom obilježavnja Međunarodnog dana mladih, kod Fontane u centru Brčkog promovisati kampanju pod nazivom „Dokle smo“.

Harun Šabanović menadžer omladinskih klubova u Proni centru ističe da iako su određeni koraci u poboljšavanju statusa i položaja mladih u distriktu napravljeni, da uvijek može i bolje.

“Očekujemo da će ove godine biti usvojena prva Strategija za mlade Brčko distrikta koja će definisati mnoga  pitanja koja se tiču ove populacije ali i da će vlasti još više uključiti mlade u donošenje odluka u ovoj lokalnoj zajednici”, naglasio je Šabanović.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih, kojeg razna udruženja širom svijeta obilježavaju raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije njihovih znanja, vještina i sposobnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovana tri nova slučaja virusa korona

Radio Brčko

Izložba slika Almedine Cifrić u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikta

Suvad Alagić

U Brčkom danas registrovano pet novih slučajeva virusa korona

Radio Brčko