RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Kristina Trkulja i Danis Avdić na Balkanijadi

Sutra (u subotu 14. kolovoza) u Kraljevu u Srbiji se održava Balkansko prvenstvo u atletici za mlađe juniore i juniorke. Na prvenstvu se očekuje nastup 400 sportaša iz 20 europskih država.

Među njima je i reprezentacija BiH za koju će, predvođeni trenerom AK CROSS Brčko Davorom Todorovićem, trenerom za sprinterske discipline u Reprezentaciji BiH, nastupiti brčanski atletičari koji su ispunili norme: Kristina Trkulja u bacanju koplja i Danis Avdić sprinter na 100 metara.

Trener Todorović je istaknuo da očekuje dobre rezultate od svojih atletičara.

On je napomenuo da ohrabruju rezultat ostvareni na Atletskom prvenstvu Atletskog saveza Republike Srpske u Banja Luci za mlađe juniore održanom u Banja Luci. Prva mjesta za AK Cross zlatne medalje su osvojili: Ema Kovač na 800 m, Danis Avdić na 100 i 300 m, Kristina Trkulja bacanje kolja 39,43 m. Srebrene medalje su u Brčko donijeli: Tarik Fazlović u bacanju kugle i Tea Knebl na 300 m, a brončano odličje je pripalo Benjaminu Topčagiću u skoku u dalj.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Уз “Видовданску трку” и “Балканијада” – сутра крос у Брчком

Миљана Ђурђевић

Atletski klub CROSS: Kristina Trkulja ponovo državni prvak BiH u disciplini bacanje koplja

Radio Brčko

Pripreme za Vidovdansku trgu i Balkanijadu u punom jeku

Radio Brčko