Brčko

U Brčkom obilježen Svjetski dan pošte

Povodom obilježavanja 9. oktobra Svjetskog dana pošte danas je u Brčkom održana svečanost kojoj su prisustvovali mnogobrojni gosti iz političkog i javnog života Republike Srpske te radnici iz gotovo svih radnih jedinica Pošta Srpske.

Ministara saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Ćorić, rekao je novinarima danas u Brčkom na obilježavanju Svjetskog dana pošte da su Pošte Srpske preduzeće koje ima tradiciju prilagođenu novim tehnologijama i inovativnim idejama.

Ćorić je istakao da su Pošte Srpske danas na nivou pružanja usluga pošta u razvijenijim zemljama, te da zaposleni idu u korak sa vremenom i odolijevaju svim novim izazovima kako bi uslugu podigli na visok nivo.

Generalni direktor Pošta Srpske Miladin Radović rekao je da se obilježavanjem Svjetskog dana pošta želi ukazati na važnost poštanskih usluga u cijelom svijetu te da su tokom pandemije Pošte Srpske pokazale svoj značaj i došle do svakog penzionera kako bi im bili na usluzi za plaćanje računa i drugih obaveza.

Radović je istakao da je od usluga najaktuelnija brza pošta, da je u Poštama Srpske zaposleno 2.500 ljudi, raspoređenih u direkciji preduzeća, 10 radnih jedinica, 226 pošta i 428 šaltera te da preduzeće prati savremene trendove kako bilo konkuretno na tržištu.

Direktor Radne jedinice Pošta Srpske u Brčkom Bojan Đokić rekao je da 93 radnika ove radne jedinice pokrivaju Brčko distrikt i opštine Pelagićevo, Donji Žabar i Šamac, što je teritorijalno oko 750 kvadratnih kilometara.

„Naši radnici se odnose profesionalno i odgovorno prema poslu. Imamo jako malo pritužbi građana, skoro ništa i mogu da budem ponosan na naše zaposlene“, rekao je Đokić.

Svjetski dan pošte, Pošte Srpske obilježile su defileom teretnih vozila, motocikala, bicikala i radnika Bulevarom mira u Brčkom, te kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili članovi brčanskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPКD/ „Prosvjeta“ i Etno grupe „Vijenac“.

Uručene su zahvalnice i simbilične nagrade zaslužnim radnicima Pošta Srpske.

Na obilježavanju Svjetskog dana pošte u Brčkom prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Đorić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, generalni direkor Pošta Srpske Miladin Radović, te radnici i predstavnici radnih jedinica Pošta Srpske.

Svjetski dan pošte obilježava se svake godine 9. oktobra u znak sjećanja na osnivanje Svjetske poštanske unije tog dana 1874. godine u švajcarskom gradu Bernu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button