RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom počela sa radom Škola za trudnice

U orgnizaciji Udruženja građana “Beba više” sinoć je u Brčkom počela sa radom Škola za trudnice u kojoj će buduće majke savladati psiho-fizičke pripreme za porođaj, tehnike disanja, školu roditeljstva gdje je uključeno dojenje i njegu beba u prvih 40 dana.

Školu, za sad, pohađa 20 trudnica, a vodit će je Ana Tikveša diplomirana medicinska sestra i licencirani edukator za psiho-fizičku pripremu trudnica.“Radionice će se održavati dva puta sedmično kao priprema trudnica od 24. sve do 39. nedjelje trudnoće. Za žene, koje su u devetom mjesecu trudnoće, preporučuje se obuka tri puta sedmično jer se tada uvode vježbe napinjanja, odnosno vježbe koje su bitne za sam porođaj. U školi je predviđena i obuka za buduće tate, koji će saznati kako da pomognu svojim suprugama i kako da njeguju novog člana porodice. Cilj nam je da se uz pomoć pruženog znanja i vještina, roditelji oslobode nesigurnosti i straha od nepoznatog”, istakla je Tikveša.Tokom pohađanja škole, trudnice će imati priliku da rade i lake aerobne vježbe, te učestvuju u radionicama i predavanjima koje će voditi ljekari iz raznih oblasti.

Škola je besplatna, a upis je i dalje  u toku. Za sve informacije i prijave posjetite FB stranicu www.facebook.com/bebavise/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Učestvujte sutra u tribini pod nazivom “Podrška ženama”

Radio Brčko

Brčaci u posjetili Dom za djecu bez roditelja u Tuzli

Radio Brčko

Brčko: Sa radom počela “Škola za trudnice – psihološka podrška trudnicama, porodiljama i tatama”

Radio Brčko