RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom promovirana knjiga „Humano srce Srpske“ Slavka Basare

U Brčkom u galeriji „Sava Šumanović“ sinoć je promovirana knjiga Slavka Basare „Humano srce Srpske“, u kojoj je predstavljen humanitarni rad Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Knjiga je predstavljena u okviru manifestacije „30 dana za 30 rođendana Srpske“, čiji je organizator Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Brčkog, a povodom 30 godina od obnavljanja rada „Prosvjete“ i 30. rođendana Republike Srpske.

Promociju su vodili Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Dragan Tomić – predsjednik Srpskoг prosvjetnoг i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Brčkog.

Milorad Arlov je ovom prigodom rekao kako je u knjizi satkano desetljeće i pol akcija dobrote srpskog naroda Republike Srpske prema srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini.

„Knjiga je nastala iz humanosti i služit će humanosti. Zarada od svakog prodanog primjerka bit će upućena za djecu i mlade ljude s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji“, kazao je Arlov.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Brčko Dragan Tomić je podsjetio kako je promocija knjige „Humano srce Srpske“ upriličena povodom manifestacije „30 dana za 30 rođendana Srpske“ koja će završiti svečanom akademijom 10. siječnja 2022. godine.

„Ovom knjigom je na zaista divan način zabilježeno i ovjekovječeno s preko 1.000 fotografija sve ono što je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć i Metohiji iz Banja Luke, radio svih prethodnih godina kako bi na što bolji način povezao mlade, djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije“, kazao je Tomić i dodao da su ponosni što je „Prosvjeta“, uz Banja Luku, Beograd i Kosovsku Mitrovicu, jedan od izdavača spomenute knjige, kao jednog velikog projekta.

Iako je bio najavljen dolazak i autora knjige Slavka Basare na sinoćnju promociju, on joj zbog privatnih obveza nije mogao prisustvovati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otvorena Božićna humanitarna aukcija slika

Sandra Živković

Арно Гујон у Брчком: Човјек међу људима

Миљана Ђурђевић

Брчко: Вече духовне поезије

Vladimir Matijević