RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom razgovarano kako spasiti ugostiteljstvo i turizam u vrijeme pandemije

Udruženje ugostitelja Brčko distrikta bilo je danas domaćin sastanka na kojem su sa kolegama u ovoj branši iz entiteta, razgovarali o trenutnim problemima u ugostiteljstvu i turizmu, prouzrokovanim pandemijom, te načinima kako pomoći ovoj privrednoj grani i zaposlenima u njoj.

Ugostiteljstvo i turizam su dvije grane privrede koje su zbog posljedica koje je prouzrokovala pandemija korona  virusa, ali i odluka nadležnih tijela u entitetima i Brčko distriktu, proteklih mjeseci pretrpjele najteže posljedice i dovele većinu poslodavaca u ovim djelatnostima na ivicu zatvaranja privrednih subjekata.

Nakon što su se proteklih mjeseci brčanski ugostitelji u više navrata obraćali Kriznom štabu i Vladi Brčko distrikta za pomoć u prevazilaženju ove veoma teške situacije, što po njima nije urodilo plodom, danas je u Brčkom održan sastanak predstavnika ugostitelja iz cijele BiH.

Na sastanku je zatraženo aktivnije uključivanje svih nivoa vlasti kako bi se sa konkretnim mjerama pomoglo da bruto plate radnika zaposlenih u ove dvije privredne grane budu subvencionisane, a pravna lica oslobođena raznih parafiskalnih nameta koji dodatno otežavaju njihov rad.

Predstavnici iz ove dvije branše su na sastanku u Brčkom donijeli zaključak da će od sada u svojim zahtjevima zajednički nastupati prema svim nivoima vlasti u BIH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru u FBiH više nisu obaveza nego preporuka

Radio Brčko

Укинута обавеза ношења маски на отвореном у Црној Гори

Radio Brčko

Škole u RS-u se zatvaraju na sedam dana, ograničen rad ugostiteljskih objekata

Radio Brčko