RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Brčansko srce” posjetilo Odjel ginekologije u brčanskoj Bolnici

U okviru  januara, mjeseca borbe protiv karcinoma grlića maternice i članice udruženja „Brčansko srce“ u znak podrške posjetile su danas Ginekologiju Bolnice Brčko kako bi obišle tamošnje pacijentice, ali i skrenule  pažnju javnosti na ovu zloćudnu bolest.

Brčansko udruženje današnjim činom pridružilo se ostalim BH udruženjima čiji su članovi oboljeli od malignih bolesti, te na taj način, uz simboličnu podjelu cvijeća, poručile da žene koje boluju od karcinoma maternice nisu same.

Ramiza Musić, predsjednica UG „Brčansko srce“ pozvala je ovom prilikom svoje članove i ostale građane na redovne i preventivne medicinske preglede u brčanskoj Ginekologiji.

Ferida Halilović, predsjednica UO udruženja „Brčansko srce“ imala je tu nesreću da prije 30 godina oboli od ove opake bolesti, ali i sreću da je, zahvaljujući redovnoj medicinskoj kontroli otkrije, a u kasnijoj fazi i izliječi.

Dr. Dušan Stokić, direktor brčanske Bolnice kazao je da je odmah iza karcinoma dojke, karcinom materice uzročnik smrtnosti, ali je to i vrsta karcinoma na koji se preventivno može najbolje djelovati. On je iznio podatak da se unazad desetak godina, broj  kreće od 24 do 27 novootkrivenih karcinoma na ovome prostoru i iskazao žaljenje što većina žena nakon poroda više ne radi papa test.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Брчко стигао покретни мамограф

Миљана Ђурђевић

Успјешна година за “Брчанско срце”

Vladimir Matijević

Brčansko srce za više stotina sugrađanki obezbijedilo besplatnu mamografiju i ultrazvuk dojke