Brčko

У част Дана планете Земље испред ЈУ Техничке школе посађено осам садница липе

Поводом Дана планете Земље, волонтери организације Зелена мрежа БиХ данас су у 12:00 часова у неколико градова БиХ, међу којима је и Брчко, организовали садњу дрвећа.

У Брчком испред ЈУ Техничка школа засађено је осам садница липе. Саднице је донирала Италијанска амбасада у БиХ, Влада Брчко дистрикта БиХ обезбједила је потребан материјал за садњу, а саднице су засађене уз стручну подршку запосленика Службе за јавну хигијену нашег предузећа.

Поводом Међународног дана планете Земље, данас еколошке и еколошки свјесне организације и појединци посебно истичу значај очувања природе и мотивишу грађане да се активно укључе у борбу за очување планете Земље. Обиљежавање Дана планете подразумијева да сваки појединац неком својом акцијом, попут чишћења отпадака бачених у природу, садњом дрвећа или друге врсте биљака, уређењем обале ријеке и сл. да допринос у бризи за нашу планету.

ЈП „Комунално Брчко“ тренутно проводи низ активности на прољећном уређењу града. Запосленици Службе за јавну хигијену радне јединице Чистоћа раде на изграбљивању травњака, орезивању младих и уклањању старих и сувих стабала, одгртању ружичњака и уређењу цвијетњака. Прољећне активности које даље слиједе односе се на припрему и одржавање зелених површина, парк стаза и шетница, садњу младог дрвећа, вађење старе засаде цвијећа, прекопавање цвјетних гредица и садњу сезонског цвијећа.

У току је и бесплатна акција прикупљања и збрињавања кабастог отпада која ће трајати до краја априла.

Наше предузеће је опредијељено да се позитивно односи према околини у којој послује, контролишићу и надзирући своје активности које имају утицаја на животну средину, као што су контрола емисије материја у ваздух, контрола нивоа буке, збрињавање чврстог и течног отпада и едукација запосленика о екологији и заштити околине. У складу с тим опредељењем, прије тачно 10 година увели смо у пословање Систем заштите животне средине према ISO 14001, чије процедуре и правила поштујемо и сваке године унапређујемо, а у прилог томе најбоље говори чињеница да се предузеће редовно ресертификује у складу са захтјевима овог стандарда.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button