RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruga “SPAS” i Crveni križ Brčko distrikta darovali 13 obitelji

Predstavnici Udruge osoba oboljelih od dječje paralize i mišićne distrofije “SPAS” danas su zajedno s predstavnicima Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta posjetili obitelji slabijeg imovinskog statusa, te im uručili pakete pomoći, koje je osigurao Crveni križ Brčko distrikta.

Predsjednik Udruge “SPAS” Igor Tomić ističe da su darovali 13 obitelji svojih članova, ali i samohrane roditelje s više djece. On je istaknuo da paketi sadržavaju osnovne životne namirnice i higijenu, te da su gledali da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Ovom prigodom rekao je i to da na području Brčko distrikta nema mnogo djece oboljele od dječje paralize, ali da ima dosta djece, poput one s mentalnim smetnjama i djece s Downovim sindromom, a koja, kako kaže, nisu dovoljno uključena u društvo.

Adisi Tabaković (37), samohranoj majci četvero djece, danas je uručen paket pomoći, koji joj kaže puno znači, posebno zbog toga što je, iako je po zanimanju frizerka, nezaposlena i radi tek povremeno za dnevnicu i to ako je tko pozove.

Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzbegović izjavio kako će se zalagati za razvitak Udruge “SPAS” u pravcu osiguravanja prostorija za rad, te za ovakve i slične akcije svih udruga s područja Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Удружење обољелих од дјечије парализе и мишићне дистрофије „Спас“ остварује добре резултате

Дејана Крстић

Brčko: Podijeljeno deset humanitarnih poljoprivrednih paketa

Sandra Živković

Brčko: Kadrić uručio humanitarnu pomoć i novogodišnje paketiće ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva

Radio Brčko