RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U “Merhamet” stigle vrijedne donacije od Humanitarnog fonda „Atlanta“

U Humanitarno udruženja građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko distrikt BiH dopremljene su značajne donacije Humanitarnog fonda „Atlanta“ (SAD). Humanitarne donacije u Brčko su dopremile organizacije „Istina“ i „Ruka podrške“ iz Sarajeva.

U vrijednom paketu pomoći koji je dostavljen u „Merhamet“ Brčko, sa sjedištem na Okrajcima, Gornji Rahić, nalazi se 400 novih jakni-kabanica koje će biti podijeljene učenicima- pješacima u osnovnim školama u ruralnim dijelovima Brčkog, Bijeljini i Janji.

Takođe, “Merhametu” su još doznačene i učenička stipendija u iznosu od 1.300 KM kao i socijalna pomoć jednoj porodici slabog imovinskog stanja od 1.000 KM za područje Brčko distriktra. Pomoć su u “Merhamet” dopremile  humaniratne organizacije  iz Sarajeva: „Istina“ i „Ruka podrške“.

Aktivistica Munira Džabija, novinar- humanista, je izrazila zadovoljstvo načinom organizacije rada u “Merhametu” i obećala dalju podršku u radu ovom brčanskom humanitarnom udruženju.

Suvad Alagić, predsjednik „Merhameta“, uz zahvalnost  Humanitarnom fondu „Atlanta“ i prijateljskim humanitarnim organizacijama iz Sarajeva, kazao je da je učenička stipendija od 1.300 KM već uručena, a da će novčana pomoć porodici u stanju socijalne potrebe od 1.000 KM biti uručena  ubrzo.

„Đačke jakne će biti podijeljene po okončanju zimskog raspusta u Brčko distriktu, a nešto kasnije i đacima- pješacima u Bijeljini i Janji”, kazao je Alagić.

Almir Išerić, potpredsjednik Udruženja „Ruka podrške“, Sarajevo, kazao je da je donacija dopunjena novom i rabljenom garderobom i invalidskim pomagalima, te iskazao zadovoljstvo način organizacije rada u “Merhametu” Brčko.

Za očekivati je da će se vrlo brzo ova saradnja nastaviti i produbiti, a na sastanku u Gornjem Rahiću ozvaničena je i informacija da je za februar planiran kongres humanitarnih organizacija u Zavidovićima radi stvaranja krovnog humanitarnog udruženja u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na sarajevski aerodrom sletio avion iz Šangaja sa donacijom kompanije Violeta

Radio Brčko

Сијарто сутра донира пи-си-ар тестове болницама у БиХ

Radio Brčko

Danska šalje milijun doza cjepiva Astra Zeneca zapadnom Balkanu

Radio Brčko