RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U nedjelju 11. jula Dan žalosti u Brčko distriktu BiH

Na temelju Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH, a u skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić donio je Odluku o proglašenju 11. jula 2021. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH, a povodom stradanja u Srebrenici i kolektivnog ukopa posmrtnih ostataka.

Dan žalost obilježava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta.

Medijske kuće i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi programske sadržaje Danu žalosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ultramaratonci Vukovar-Srebrenica stigli u Brčko

Radio Brčko

Biciklisti iz Brčkog krenuli jutros za Potočare

Sanita Jerković Ibrahimović

Комеморативни скуп протиче мирно у складу са планом

Radio Brčko