RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У Одјељењу за комуналне послове реализовано више од три милиона марака

Одјељење за комуналне послове Владе дистрикта је у овој години расписало јавне набавке у износу већем од три милиона марака, од којих око два и по милиона марака за услуге радова водоводне и канализационе мреже.

Шеф одјељења Зоран Булатовић каже да је поред тога расписана и јавна набавка за возила за одвоз смећа на депонију ван дистрикта Брчко чија вриједност је 585  хиљада марака.

Булатовић напомиње да у поменути износ од више од три милиона марака не улазе набавке пројектовања инфраструктурних пројеката за шта је у овој години издвојено око 200 хиљада марака.

Булатовић је навео да је од битнијих капиталних пројеката и већих инвестиција  у овој години завршена водоводна и канализациона мрежа у Улици Бранислава Нушића, насељу Мераје, водоснабдијевање Горњих Дубравица и Грбавице, изградња водоводне мреже у Новом насељу Ивици.

„То је за разлику од прошле године пуно више набавки и проведених процедура, с тим што су неки радови окончани, неки су току извођења, док су за неке радове извођачи одабрани и  њихова реализација требала би почети до краја ове или почетком идуће године“, истакао је  Булатовић.

Он напомиње да је у току рјешавање питања депоновања отпада, пројекат изградње главног транспортног цјевовода који је кандидован код Европске банке за обнову и развој у висини од 6,5 милиона евра,покретање реализовања пројекта водоснабдијевања Рашљана гдје у трогодишњим буџетима за те намјене има издвојено близу милион марака.

Према његовим ријечима у протекле три године завршено је и плаћено око 2,1 милион марака од укупно 18,7 милиона капиталног трогодишњег буџет Одјељења за комуналне послове.

„Остало нам је још око 16,6 милиона марака међу којима има доста средстава која се односе на пројекте који су започети али нису исплаћени извођачу радова “, појаснио је Булатовић.

Булатовић каже да када се узме у обзир сложеност процедура, јавних набавки и могућности жалбе у сваком дијелу поступка, што представља уско грло при реализацији самих пројеката, он је задовољан укупном реализацијом овогодишњих пројеката Одјењења за комуналне послове.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.