RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U ovom trenutku 50 Mjesnih zajednica zadovoljilo uvjete za prijenos sredstava grantova

Vlada distrikta Brčko je  na  jednoj  od prethodnih sjednica obvezala  Direkciju za financije Brčko distrikta , da u suradnji s  Odjelom za stručne i administrativne poslove vlade distrikta , provjeri  financijsko poslovanje nevladinog sektora,  kao i   drugih korisnika   grantova  ,  te na osnovu toga  sačini informacije.

Što se tiče Mjesnih zajednica u distriktu Brčko , u službu za podršku MZ i NVO su stigla izvješća o utrošku sredstava grantova u  2013 godini,  i  zahtjevi za prijenos sredstava grantova u 2014 godini, kazala je Anica Radić Savić , predstojnica Pododjela za podršku MZ i  NVO.

Ona je istakla da prilikom prijenosa sredstava korisnici grantova MZ potpisuju ugovor s gradonačelnikom,  u kojem je definiran način utroška sredstava.

U ovom trenutku je oko 50 MZ zadovoljilo uvjete za prijenos sredstava, a povjerenstvo,  koje je sačinio predstojik Odjela za stručne i administrativne poslove vlade distrikta Brčko,  je već  pregledalo  izvješća i  dokumentaciju koja se tiče apliciranja za prijenos sredstava za 2014 godinu .

Ona  je kazala da su  u ovom trenutku izvršene i određene uplate sredstava za rad MZ za ovu godinu, dok su  za preostalih 28 MZ aktivnosti  u tijeku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.