RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Štrepcima aktivno 15 klizišta. Preko 30 kuća ugroženo!

Na području Štrepaca aktivirano je ukupno 15 klizišta koja su već nanijela ogromnu štetu na kućama mještana. Oko 30 kuća je ugroženo. Dva objekta su potpuno zatrpana a jedna kuća do pola je u zemlji. Pet kuća je također jako oštećenih.

Pristpne ceste selu su skoro u potpunosti uništene. Mještani potpomognuti aktivistima Crvenog križa i Civilne zaštite rade na pomoći ugroženom stanovništvu. Evakuirano je 20 osoba. Smješteni su kod rodbine a jedna osoba u brčkanskom prihvatnom centru.

Najveći problemi su na lijevoj obali štrepačke rijeke, a i na desnoj obali rijeka pravi probleme. Vijeće mjesne zajednice dežura neprestano i po potrebi traži pomoć od nadležnih institucija, kaže Ivo Nikolić, predstavnik ove MZ. U štrepcima protekla 24 sata nije bilo struje. Došla je tek u popodnevnim satima. Razina štrepačke rijeke opada, alki kiša nastavlja padati pa su mještani ponovno uplašeni. Također su evidentni i problemi sa pitkom vodom. Kako je kazao gospodin Nikolić, svi piju najčistiju vodu iz Štrepaca a Štrepćčanima stiže mutna voda.

strepci 1 strepci 4 strepci 3 strepci 2

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.