Brčko

U toku realizacija dva projekta Proni Brčko na nivou BiH

Šabanović je pojasnio da je rok za prijavu kandidata narednih mjesec dana, koji po potrebi može biti i produljen.

PRONI Centar za omladinski razvoj iz Brčkog trenutno realizira dva projekta za mlade „Digitalni odgovor“ i „Inicijativa mladića“. Nakon završetka projekta „Digitalni odgovor“ učesnici dobivaju 800 dolara za aktivnosti koje će realizirati u svojim lokalnim zajednicama.

Menadžer omladinskih klubova u Proniju Harun Šabanović za Radio Brčko je kazao da je osnovni cilj i svrha projekata „Digitalni odgovor“ i „Inicijativa mladića“ prevencija na kojoj je uvijek potrebno raditi te uključivanje mladih ljudi u društvo nakon školovanja, uz razvijanje njihovog kritičkog odnosa kako bi postali aktivni članovi nevladinog sektora.

Projekt se realizira putem online aplikacije u 10 gradova u Bosni i Hercegovini.

Menadžer omladinskih klubova u Proniju Harun Šabanović

Šabanović je pojasnio da je rok za prijavu kandidata narednih mjesec dana, koji po potrebi može biti i produljen.

On je podsjetio da je Proni Centar sa svojim volonterima iz različitih oblasti pomogao Vladin Odjel za stručne i administrativne poslove kod apliciranja za dobijanje sredstva za nevladin sektor u Brčko distriktu.

Šabanović je iznio podatak da je od pristiglih 60 projekata za dodjelu sredstava od strane Odjela, čak 45 njih urađeno uz pomoć Pronija.

„Projekt ‘Inicijativa mladića’ putem radioinica za mlade problematizira prevenciju nasilja u srednjim školama i, ako epidemiološka situacija dozvoli, zamišljen je da traje tri godine“, još je kazao Šabanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button