Brčko

У Церику одата почаст погинулим борцима и цивилним жртвама рата

Паљењем свијећа и полагањем цвијећа данас је у мјесној заједници Церик одата почаст погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама рата.

Предсједник Борачке организације Републике Српске у Брчком, Цвјетко Симић рекао је да су се и ове године скупили како би одали почаст и спасили од заборава 14 жртвава из Церика, који су у претходном одбрамбено-отаџбинском рату дали своје животе за одбрану Републике Српске.

Градоначелник Синиша Милић рекао је да споменик пред којим је данас служен парастос представља једно светилиште за све нас чија је жртва много мања од оних који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

“Ми у свом раду никада не смијемо заборавити жртву коју су наши борци дали у протеклом рату, и у свом дјеловању морамо градити јединство и заједништво које ће се надахњивати њиховом жртвом”, истакао је Милић.

Нико Милонавић, члан „БОРС“-а и локални мјештанин рекао је да се никада не могу заборавити злочини који су почињени над српским становништвом у протеклом рату.

“Остали су ожиљци од прије 28 година када смо нападнути из правца Босанске Бијеле, Дубрава, Хргова и Вучковаца. Једини излаз нам је био према Поребрицама гдје смо се успјели извући живи, али нажалост неки од нас нису у томе успјели а међу њима је било и цивила”, рекао је Милановић.

Данашњем парастосу приствовали су бројни мјештани и српски представници из законодавне и извршне власти.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button