Brčko

Brčko: Mališani iz vrtića “Naša djeca” obilježili prvi dan jeseni

Povodom prvog dana jeseni, u svim objektima Dječjeg vrtića „Naša djeca“ i u svim odgojno-obrazovnim grupama upriličeno je obilježavanje ovog dana kroz različite zabavne aktivnosti za mališane.

Mališani i odgojiteljice na ulazima u objekte vrtića postavili su jesenske kutke koji sadržavaju različite jesenske plodove, poput žireva, listova i kestena. Cjelokupni dan je bio ispunjen radošću, šetnjom i igricama, što je uvelike razveselilo djecu.

„Ono što je djecu najviše razveselilo je izrada krunice za djecu s jesenjim obilježjima koje djeca vrlo rado nose. S tim krunicama su prošetali oko vrtića i malo po gradu, a zatim su se vratili u svoje sobe, gdje su uglavnom razgovarali o bojama prirode u jesen i promjenama koje se u toku jeseni dešavaju“, rekla je ravnateljica vrtića Jasna Jovičić.

Ovogodišnje obilježavanje prvog dana jeseni, obavljeno je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama propisanih od strane Kriznog stožera. Sve odgojno-obrazovne grupe su u dvorištima imale svoj prostor i bile su na određenoj fizičkoj distanci, a odgajateljice su kontroliraju i primjenjuju sve mjere izlazaka i odlazaka vani, ulazaka u objekte, mjerenje temperatura mališanima i svu potrebnu dezinfekciju.

„Današnji dan je jako lijep, sunčan i djeci predstavlja veliku radost i mi smo se potrudili da to obilježimo na prikladan način“, istaknula je Jovičić.

U sva četiri objekta vrtića „Naša djeca“, „Radost“ u centru, „Balongrad“ u Ešu, „Lane“ u Grčici i „Sunčica“ u Kolobari, upisano je oko 420 mališana, raspoređenih u 18 odgojno-obrazovnih grupa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button