RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoRegion

У Вуковару предложена рјешења за мост на граничном пријелазу Брчко-Гуња

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, његов замјеник Анто Домић и директор Дирекције за финансије дистрикта Брчко Мато Лучић разговарали су данас у Вуковару са жупаном Вуковарско-сријемске жупаније Божом Галићем о рјешењима за отклањање проблема на мосту који повезује Републику Хрватску и Босну и Херцеговину, односно Гуњу и Брчко дистрикт.

Представници дистрикта су информисали жупана о недавно сачињеном елаборату “ИПСА” Института из Сарајева о утврђивању стања моста и процјене његове носивости те препорукама за хитну обуставу тешког моторног саобраћаја, након чега се, како су истакли, мост користи само за саобраћај лаких возила и пјешака. На састанку је наведено да су посљедице обуставе тешког саобраћаја вишеструке, посебно у економском смислу, а да штету трпе и привредници дистрикта Брчко.

Жупан Галић је изразио подршку у даљим корацима за рјешавање овог проблема те интерес да се ово питање ријеши заједничким дјеловањем са обе стране Саве. Разговарано је о краткорочним и дугорочним рјешењима, те као привремено рјешење, које би оспособило саобраћање тешких возила у наредним годинама, предложена реконструкција постојећег моста у смислу његовог проширења за још једну траку, а о чему ће коначну ријеч дати стручњаци из ове области. Као дугорочно рјешење актери састанка у Вуковару виде градњу новог моста.

Вуковарско-сријемска жупанија је изразила спремност да о овим закључцима извјести министарство саобраћаја у Влади Републике Хрватске, обзиром да су Влада Хрватске и Савјет министара БиХ надлежни за рјешавање поменутог питања. Брчко дистрикт ће, према закључцима, изнаћи финансијска средства за сачињавање документа о процјени реконструкције моста на Сави.

Представници дистрикта Брчко и Вуковарско-сријемске жупаније договорили су интензивирање даље сарадње на рјешавању овог питања.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.