Brčko

U zadnja tri dana raste broj zaraženih virusom korona u Brčko distriktu

U zadnja tri dana, prema podacima nadležnih ljekarskih službi, raste broj zaraženih lica virusom korona u Brčko distriktu.

Zdravstveni radnici Bolnice Brčko, čiji je značajan dio osoblja takođe zaražen, čine nadljudske napore da do daljnjeg paralelno teku redovni i kovid programi za pacijente.

Šef vladinog Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Sead Šadić, izjavio je za Radio Brčko da Krizni štaba zdravstva i Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta pomno prate situaciju vezanu za pandemiju zbog novog rasta zaraženih, kako u državi, tako i van granica naše zemlje, naravno s akcentom na Brčko distrikt, a sve u cilju stabilizacije epidemioloških prilika.

Sead Šadić

Inače, broj vakcinisanih građana prvom dozom je oko 30 posto, a u toku je i vakcinacija trećom dozom. Šadić je iskazao zabrinutost činjenicom da je sve manji broj građana koji žele da se vankcinišu prvom dozom vakcine i iskazao radost zbog činjenice da nesmetano teče vakcinacija trećom dozom.

Šadić je kazao da zadnjih dana primjetno raste broj zaraženih lica, a u Covid i trijažnu ambulantu dnevno se javlja preko 200 lica.

Građani Brčko distrikta na raspolaganju imaju dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, a vakcinacija se vrši u prostoru Omladinskog centra Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!