RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenici Četvrte osnovne škole Brčko distrikta zastupljeni u tri projekta pri Vijeću Evrope

U Četvrtoj osnovnoj školi Brčko distrikta koja broji 370 učenika nastava se odvija bez problema u 13 razrednih i devet predmetnih odjeljenja. Specifičnost škole je odličan angažman đaka i nastavnika u državnim projektima, a jedini problem je put učenika do fiskulturne sale.

Zumka Grabus

Direktorica IV OŠ Zumka Grabus istaknula je da je ovo gradska škola koju pohađaju učenici Bošnjaci, Srbi, Hrvati, kao i ostali. Škola je smještena u najstarijoj zgradi za obrazovanje u Distriktu koju je Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine  stavila na svoju mapu, a uskoro se očekuje i vanjska rekonstrukcija.

Grabus je, kao jedini problem škole, navela odvijanje časova tjelesnog odgoja u sali DTV „Partizan“, ali na sreću i uz veliku pažnju predavača i djece prilikom prelaska ulica sa veoma frekventnim saobraćajem, do sada nije bilo nikakvih problema.

Profesorica engleskog jezika Merisa Mehić kazala je da je škola specifična po projektima u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vijeća Evrope, kao jedina škola iz Brčko distrikta. Trenutno se realiziraju projekti „Vršnjačka medijacija“, „Klub kritičkog mišljenja“ i „Servisno učenje u Sarajevu, Tuzli i Mostaru“.

„Prije četiri godine bilo je određenih deficita u broju predavača zbog odlaska u penziju ili promjene mjesta prebivališta. Od 2018. godine nastavni kadar od 38 stalnih predavača u školi je kompletiran, uz par nastavnika koji dolaze iz drugih škola“, još je kazala direktorica Grabus.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U emisiji “Teens” o sportu i tjelovježbi sa učenicima Četvrte osnovne škole

Radio Brčko

Gračanica: Tri učenika se potukla ispred škole, jedan teže povrijeđen

Radio Brčko

Brčko: Robotske ruke stigle u tri osnovne škole

Mirsad Arnautović