RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenik OŠ Bijela odlikovan priznanjem u Makedoniji

Učenik osmog razreda JU 10. Osnovne škole Bijela Domagoj Mendeš prezentirao je u Makedoniji inovativni STEM projekt – Automatizirana tvornica i učila. Više zasebnih projekata stopljeno je u jednu cjelinu koja se koristi kao inovativno edukacijsko učilo, uz slogan „Radeći i učeći stvarama učila“.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski nakon svečanog otvaranja obišao je sve učenike, slušao njihove prezentacije. Tijekom prvog dana projekt je prezentiran svim posjetiteljima. U subotu 9.11.2019. godine devetočlana komisija, sastavljena od renomiranih univerzitetskih profesora ocijenila je projekt koji je učenik odlično prezentirao i opisao njegovu funkcionalnost. Nakon proglašenja pobjednika ostvaren je plasman na treće mjesto (u konkurenciji od 67 država), što je veliki uspjeh i prezentacija Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine na međunarodnoj razini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Dragan 12.11.2019. - 19:26 at 19:26

Svaka čast i još puno sličnih uspjeha i u budućnosti

Kometari su zaključani.