RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana javna i stručna rasprava o poslovnim zonama u Brčko Distriktu

Javna i stručna rasprava o Nacrtu zakona o poslovnim zonama u Brčko Distriktu BiH održana danas u sali Skupštine okupila je članove Vlade na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, poslanike u Skupštini, članove Privredne komore i nekolicinu privrednika.

Pero Gudeljević, šef Odjela za privredu napomenuo je da Zakon o poslovnim zonama nedostaje Brčko Distriktu i da postoji potreba da se ovo pitanje regulira.

Zakon kroz svoja rješenja nudi osnivanje Agencije za upravljanje poslovnim zonama, osnivanje novih poduzeća i povećanje broja radnih mjesta.

Željko Antić, predsjednik skupštinske Komisija za ekonomski razvoj i poljoprivredu kazao je da je intencija Zakona poboljšavanje poslovnog ambijenta i dodao da se privrednicima ovim zakonom na raspolaganje daju uređene poslovne zone. Takvih je u Brčkom trenutno dvanaest.

Opšte je mišljenje da će Zakon o poslovnim zonama u Brčko Distriktu BiH biti usvojen do kraja godine, a mogućnost za amandmansko djelovanje ostavljena je pred predstojeće drugo čitanje, odnosno usvajanje Zakona u Skupštini Brčko Distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Program rada Vlade za 2019. godinu upućen u Skupštinu

Radio Brčko

Брчко: Прва фаза реконструкције “Луке” успјешно окончана

Vladimir Matijević

Brčko: Privreda već trpi štete zbog obustave saobraćaja na Savskom mostu

Suvad Alagić