RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta organizovalo Akademiju mladih lidera dijabetesa BiH

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u periodu od 23. 11. do 27. 11. 2023. godine u Brčkom organizovalo Akademiju mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine.

Prvu generaciju mladih lidera činili su 20 mladih osoba sa područja Bosne i Hercegovine koji imaju dijabetesa.

Tokom 5 dana mladi su radili sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti endokrinologije, dijabetologije, oftalmologije, stomatologije, profesorima fizičke kulture, novinarima i educatorima. Program je bio prolagođen mladim osobama u vidu teorijskih predavanja, praktičnih radionica i sportskih aktivnosti.

Učesnici su proširivali svoja znanja i vještine iz oblasti dijabetesa, oftamologije, oralnog zdravlja, fizičke aktivnosti, vještine komunikacije i odnosna s medijima što će im olakšati rad u njihovim zajednicama na polju prevencije dijabetesa, podizanju svijesti o dijabetesu, edukaciji osoba sa dijabetesom i povećanju prava za osobe sa dijabetesom.

U sklopu akademije učesnici su imali priliku posjetiti endokrinološku i oftalmološku ordinaciju te se upoznati sa njihovim radom.

Učesnici su imali priliku i posjetiti našu Vijećnicu te da se upoznaju sa gradonačelnikom distrikta prim. dr Zijadom Nišićem.

Pokrovitelj akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine je predsjednik Skupštine Brčko distrikta gospodin Siniša Milić.

Hvala i farmaceutskim kućama koje su prepoznale značaj akademije i podržali održavanje Akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.