RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje oboljelih od multiple skleroze obilježilo 12 godina postojanja i rada

Članovi Udruženja oboljelih od multiple skleroze Brčko distrikta danas su zajedničkim druženjem obilježili dvanaestu godišnjicu od njegovog formiranja.

Slavica Jekić predsjednica udruženje je naglasila da ova asocijacija trenutno ima preko 45 članova no da je broj oboljelih od ove bolesti u Brčko distriktu daleko veći i da podaci govore da se preko stotinu Brčaka bori protiv ove bolesti za koju zvanična medicina još  uvijek nije pronašla lijek.Miodrag Todorović direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta je prisustvovao druženju članova oboljelih od multiple skleroze i tom prilikom naglasio da Fond čini sve da omogući kvalitetnije liječenje i za oboljele od ove bolesti.

Multipla skleroza je hronična upalna bolest srednjeg živčanog sistema što znači da upalna oštećenja mogu zahvatiti veliki i mali mozak, moždano deblo i kičmenu moždinu. Ona se javlja u svim životnim dobima, no najčešća je između 18. i 50. godine života.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежен Свјетски дан обољелих од мултипле склерозе

Миљана Ђурђевић

Slavica Jekić povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Radio Brčko

Završena dvodnevna konferencija Dani zdravlja u Brčko distriktu BiH

Radio Brčko