RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ухапшено шест осумњичњених за промет дроге, за седмим расписана потјерница

Сенад Јашаревић, шеф оперативно-комуникационог  центра у брчанској Полицији изјавио је за радио Брчко да су припадници ове полицијске агенције у акцији проведеној 16.и 17.августа заплијенили скоро 585 грама хероина и слободе лишили шест лица.

„На 12 локација у Брчком и Тузли извршено је 29 претреса стамбених и пословних објеката, моторних возила и лица. Због основа сумње да су починили кривично дјело организованог криминала и неовлашћеног промета опојних дрога слободе лишена лица са иницијалима : К.А (55  ), К.П(23  ), Т.Ф(34  ), Л.Б.( 36); Ж.Б.( 36 ), сви настањени у Брчко дистрикту, те лице С.М.( 55 ) настањен у Тузли, док је за лицем К.С( 25 ) из Брчког расписана потрага. Сви ухапшени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у даљу надлежност БиХ“ нагласио је Јашаревић

Он је прецизирао да је осим хероина пронађено и одузето 98,7 грама марихуане, 2,771 грама таблета екстазија, један пиштољ са муницијом ,  један број мобилних телефона са више СИМ картица разних оператера, један лаптоп, те већа количина новца и златног накита, што ће како је нагласио шеф Јашаревић „у даљем истражном поступку све  бити коришћено као доказни материјал“.

Он је истакао да су  међународну полицијску акцију „Повратник“ реализовали брчански полицијци  у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, СИПЕ и МУП-а Тузланског кантона  под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредби Суда БиХ.

Борис Грубјешић портпарол Тужилаштва БиХ изјавио је да су осим више десетина полицијских службеника  акцији на подручју Брчко дистрикта  присуствовали тужилац и истражилац из посебног Одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који су координисали рад полицијских службеника на терену.

Иначе ухапшени се сумњиче се да су од септембра 2016. године до августа ове године из Србије набављали хероин који су дистрибуисали и препродавали на подручју БиХ, као и да су на подручју БиХ набављали и дистрибуисали марихуану и спид.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.