RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Priprema se okvirni budžet za trogodišnji period

Uslijed procesa uspostave vlasti ove godine se kasnilo sa usvajanjem budžeta za 2017. godinu a samim tim i sa aktivnostima na usvajanju dokumenta okvirnog budžeta za period 2018-2020. godina. Aktivnosti na usvajanju dokumenta okvirnog budžeta za naredne tri godine su u toku i već su izvršene određene analize od strane gradonačelnika i šefova odjeljenja, rekao je direktor Trezora u Direkciji za finansije Brčko distrikta, Osman Osmanović. 

“Što se tiče trogodišnjeg okvirnog budžeta, mi smo već utvrdili određene analize, i ovih dana će gradonačelnik, šefovi odjeljenja i Direkcija za finansije razmatrati priotitete i sukladno određenim granicama koji su vezani za prihodovnu stranu utvrditi rashodovnu stranu”, rekao je Osmanović. 

U samom procesu usvajanja budžeta veoma je bitno voditi se ciljevima iz strategije razvoja Brčko distrikta rekao je Osmanović i naglasio da bi Vlada trebala utvrditi srednjoročni plan rada i na osnovu toga kreirati dokument okvirnog budžeta za naredne tri godine.

“Vlada Brčko distrikta bi trebala da utvrdi srednjoročni plan rada i taj plan bi morao da bude povezan sa budžetskim procesom jer budžet treba da bude novčani izraz realizacije strateških ciljeva koje Vlada utvrdi u planu rada za naredno srednjoročno razdoblje”, pojasnio je Osman Osmanović. 

Osmanović je zaključio da se prilikom kreiranja budžeta mora voditi računa i o predizbornim obećanjima i potrebama stanovništva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.