Brčko

Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodne sedmice djeteta

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je zajedno sa zamjenikom dr. Antom Domićem i šefom Odjeljenja za obrazovanje Zoranom Bulatovićem upriličio prijem za učenike osnovnih škola s područja Distrikta i djecu iz obdaništa „Naša djeca“ povodom obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta.

Nakon pozdravnih riječi, uslijedilo je upoznavanje i razgovor s prisutnom djecom, podijelili su kojim profesijama se žele baviti te su gradonačelniku Kadriću, zamjeniku Domiću i šefu Bulatoviću postavili pitanja koja su za njih pripremili. Izrecitovali su pjesmice, iskazali srdačne želje za budućnost nakon čega su zajedno sa gradonačelnikom obišli Gradsku vijećnicu.

Međunarodna sedmica djeteta je tradicionalno događanje koje se održava svake godine u prvoj punoj sedmici oktobra s ciljem da se podsjete odrasli na potrebe i prava djeteta, posebno položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Ove godine obilježava se pod sloganom „Sretan možeš biti svijete samo ako je zdravo i sretno dijete” i traje od 3.10. do 9.10.2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!