RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Upriličen prijem za Brčanku koja je prepješačila 4.300 kilometara

Dogradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović primili su danas našu sugrađanku Ljubicu Marić, koja se upravo vratila iz Amerike gdje je u proteklih šest mjeseci prepješačila kontinent od granice Meksika do Kanade.

Ovaj nesvakidašnji poduhvat Ljubica je posvetila svim ženama sa željom da na taj način pokaže da su žene spremne na najzahtjevnije izazove.

Na ovu nesvakidašnju avanturu Ljubica je krenula prije nešto više od šest mjeseci gdje je na putu od juga prema sjeveru Amerike prepješačila 4.300 kilometara.

Ona ističe da je i za nju ovo bio lični izazov jer je uspjela pomjeriti i neke svoje lične granice.

“Tokom šestomjesečnog putovanja kroz Ameriku više više puta sam se našla i u opasnim situacijama, prije svega prelazeći planinski lanac Sijera Nevada dužine 250  milja gdje smo dva mjeseca pješačili po snijegu, a nekoliko puta smo morali gaziti i kroz nabujale rijeke” istakla je Ljubica.

“Meni i dopredsjedniku Filipoviću je bila izuzetna čast što smo danas ugostili našu sugrađanku Ljubicu Marić, koja je prva žena sa ovih prostora koja je uspješno prepješačila ovu rutu,” kazao je Anto Domić dogradonačelnik Brčko distrikta.

S obzirom da se sa ovog poduhvata Ljubica vratila prije desetak dana ona je naglasila da bi voljela da uskoro ponovi nešto ovako ali za sad uživa u boravku sa porodicom koju nije vidjela duže od pola godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski HDZ organizirao Uskršnji domjenak

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika prigodom Nove godine

Radio Brčko

Čestitka zamjenika gradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade povodom Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko