Brčko

Upućena obavijest o uklanjanju ambrozije na području Distrikta

Odjel za poljoprivredu Brčko distritka uputio je danas obavijest javnosti s ciljem poduzimanja mjera o uklanjanju ambrozije na području Distrikta. Na osnovu Odluke o obveznom uklanjanju i uništavanju ambrozije, resorni šef Zoran Gajić podsjeća da su građani i institucije obavezni da uklanjaju ambroziju s poljoprivrednog zemljišta u svom okruženju. Također, napomenuo je da zakon koji bi regulirao ovu oblast u Distriktu još uvijek ne postoji.

Vršitelj dužnosti glavnog inspektora u brčanskom Inspektoratu Franjo Stjepanović ističe da na temelju te Odluke nema zakonskog uporišta za kazne onima koji ne uklanjaju ambroziju, ali da na temelju rješenja poljoprivrednog inspektora kazne mogu biti i do 1.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button