RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Uskoro izbjeglim od poplava raspodjela namještaja

Brčanski Crveni krst zajedno s Centrom za socijalni rad pokušat će ustrojiti tačnu evidenciju raseljenih i izbjeglih osoba sa poplavljenih područja po prioritetima koja će u budućnosti trebati za dodjelu vrijednijih sredstava, odnosno namještaja i repromaterijala, dobijenih u humanitarnim pošiljkama.

„Na sjednici Vlade smo rekli da imamo manju količinu namještaja koju treba staviti u funkciju i vjerovatno ćemo uskoro sa Odjelom za izbjegla i raseljena lica napraviti listu tih raspodjela“, istakao je Denis Šehanović, sekretar ove ustanove.

Šehanović je rekao da će Crveni krst osobama koje su u poplavama izgubile lična dokumenta plaćati troškove vađenja novih dokumenata, a poslije od Vlade refundirati sredstva utrošena za te svrhe.

„Ovo se odnosi na sve dokumente za ljude koji su evakuisani iz svojih kuća, i koji prije svega mogu dokazati da su izgubili svoje dokumente u toj situaciji“, kazao je Šehanović.

Još je dodao da su pri kraju poslovi oko izdavanja evidencionih kartona, te da je nakon što se utvrdi tačan broj izbjeglih osoba i uspostavi jedinstvena evidenciona lista, u planu drugi ciklus distribucije mjesečnih paketa humanitarne pomoći.

„Moralo se provjeriti oko 2.500 ljudi, doći na sve te adrese. Paketi su već napakovani, njih oko 1.000, i u narednih nekoliko dana planiramo krenuti u raspodjelu”, naglasio je Šehanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.