RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uspješnja vježba policije Distrikta

Pripadnici policije Distrikta izveli su danas pokaznu vježbu «Zbrinjavanje povrijedjenih u incidentnim situacijama». Ova praktična aktivnost plod je koordinacije sektora ambasade SAD-a za vojno- civilnu saradnju u BiH.

Veoma je važno da predstavnnici vojnih i policiskih struktura imaju i praktične obuke iz pružanja prve pomoći, povrijedjenima u situacijama u kojima se mogu

zateći, a prvenstveno se to odnosi na zbrinjavanje povrijedjenih u takozvanoj kriznoj situaciji odnosno, odnosno pod vatrenim dejstvom.

«Mislim da sumo kroz uvježbavanje u Sarajevu, Banjaluci i Brčkom, apsolutno postigli cilj, a to je, da mi koji smo bili u mirovnim misijama u Iraku i Afganistanu, prenesemo svoja praktična znanja na pripadnike vojnih i policiskih snaga u BiH», rekao je u ime organizatora, vojnih snaga SAD-a, narednik Dejvid Botof.

Devet pripadnika brčanske policije prošlo je obuke u ova tri ciklusa. «Njihovo stečeno znaje nam je dragocjeno i stoga dugujemo zahvalnost i predstavnicima ambasade SAD-a u našoj zemlji koji su nas uključili u ovaj vežan projekat». istakao je portparol policije Distrikta Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!