RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro nova državna Strategija za borbu protiv korupcije

Zamjenici direktora Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta učestvovali su juče na zajedničkom sastanku sa drugim tijelima iz ove oblasti kojeg je organizovala Agencija za prevenciju korupcije BiH.

„Na ovom sastanku su prezentovane dosadašnje dobre prakse iz Brčko distrikta po pitanju prevencije korupcije u smislu javnog objavljivanja registara zaposlenih i imenovanih lica i njihovih primanja, te najave objave i druga dva registra koji će pratiti kretanje novčanih sredstava u nevladnim sektoru i u oblasti podsticaja u poljoprivredi“, istakao je Mirza Mešanović, zamjenik direkora ove kancelarije u Distriktu.

Na zajedničkom sastanku svih ureda i agencija za borbu protiv korupcije u BiH  razgovarano je i o pripremi nacrta Strategije borbe protiv korupcije od 2024-2028. godine.

Fokus djelovanja ove buduće strategije trebao bi biti usmjeren na transparentnost rada i procesa koje se sprovode na polju prevencije i suzbijanju korupcije kako na državnom tako i na nižim nivoima rada.

Rukovodstvo državne Agencije za prevenciju i suzbijanje korupcije je na sastanku u Mostaru informisalo sve sudionike o potrebama ovih tijela u budućnosti, naročito kada je riječ o edukaciji iz različitih antikorupcijskih oblasti.

U vezi s tim, Agencija je preuzela obavezu da intenzivno podržava sva tijela širom BiH u konkretnim aktivnostima borbe protiv korupcije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.