RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

За девет мјесеци ове године у Брчком реализовано 300 поступака јавних набавки

Пододјељење за јавне набавке Владе дистрикта Брчко за девет мјесеци ове године покренуло је преко 300 поступака јавних набавки на основу којих је закључено оквирних споразума у вриједности преко 30 милиона конвертибилних марака.

Алма Калопер шеф надлежног Пододјељења каже да се за мјесец октобар приводе крају извјештаји, тако да ће и у том мјесеци бити значајан број потписаних уговора.

„Очекујемо да ћемо до краја године отворити понуде и за наставак изградње градског стадиона, затим нове радове путоградње који су капитални пројекти, а ових дана потписана је Одлука о додјели уговора за изградњу водоводних и канализационих мрежа у износу преко милион марака, што говори о динамици самих поступака и њиховој реализацији “, нагласила је Калопер.

Према њеним ријечима велики број је покренутих поступака, а статистички гледано мањи је број понуђача који се јављају на тендере у поступцима јавних набавки.

„Очито постоји проблем са радном снагом на тржишту, то је посебно изражено код понуђача који се баве грађевинским радовима“, појаснила је Калопер.

Она каже да је Пододјељење у току ове године имало мањи број жалби на поступке јавних набавки у односу на претходне године, што је утицало на то да буде и реализован добар дио покренутих поступака и закључен велики број уговора.

Калопер на крају истиче да у поступцима јавних набавки постоје субјективни и објективни рокови.

Објективни рокови су појаснила је она, прописани законом и на њих не можемо утицати, а субјективни рокови су они који зависе од нас и од тога да ли ће нешто стајати на столу један или 15 дана, односно нешто на што можемо утицати и ми се трудимо да те рокове скратимо како би процес био што ефикаснији и бржи.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.