RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

Uskoro potpisivanje Sporazuma o rekonstrukciji mosta na GP Brčko – Gunja

Nakon završetka Konfrencije o transportnoj infrastrukturi Brčko distrikta, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto sa direktorom JP Luka Brčko Pericom Josićem i gradonačelnikom Brčko distrikta Zijadom Nišićem obišao je JP Luka Brčko.

Istaknuto je da je stavljanje u funkciju Luke Brčko uvjetovano izgradnjom novog mosta i uređenjem korita rijeke Save, što podrazumijeva i njeno deminiranje.

To bi ujedno značilo i osposobljavanje plovnosti rijeke Save prema Dunavu, čime bi i Luka imala svoju punu funkciju.

Preduvjet za sve te aktivnosti je što skorije potpisivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.