RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Usvojen Program utroška sredstava tekućih grantova u oblasti sporta i kulture

Vlada Brčko distrikta usvojila je Odluku o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava sa pozicije grantova neprofitnim organizacijama za ovu godinu po Javnom pozivu u Odjelu za privredni razvoj, sport i kulturu. Također je usvojila i Odluku o usvajanju programa utroška tekućih grantova u ovom odjelu.

Šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević je rekao, da su nakon današnje sjednice stvorene pretpostavke da se grantovi mogu u redovnoj proceduri raspodijeliti onima kojima su namijenjeni.

On je istakao da se kriteriji nisu mjenjali osim da će ubuduće nova udruženja moći sudjelovati u ovoj raspodjeli nakon što pet godina aktivno sudjeluju u sportu za koji su registrovani.

A broj sportskih klubova koji će dobiti grantove, kako je kazao, bit će poznat nakon što se prijave na Javni poziv i dostave pravdanje sredstava iz prethodnih godina.

„Temeljem toga će se podijeliti novac. Kad je u pitanju sport to je iznos od 1.189.400 KM, dok je za oblast kulture izdvojeno 200.000 KM, a za projekte i manifestacije planirane su 334.000 KM“, dodao je Gudeljević.

Ovu tačku Vlada je usvojila uz zaključak da Odjel za slijedeću godinu napravi pojedinačne kriterije za svaki sport, kako bi se odagnala svaka sumnja da je neki od sportova privilegovan u odnosu na neki drugi sport.

Gudeljević je rekao da je to jedan opsežan posao i da je rano govoriti o tim novim kriterijima. Podsjetio je da na godišnjem nivou se uvijek izdvaja isti iznos za ove svrhe, a iz godine u godinu je sve veći broj onih koji apliciraju za te grantove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela obuka za udruženja iz oblasti sporta, kulture i turizma

Mirsad Arnautović

KK „Živinice“ u Brčkom uspješnije od domaće ekipe

Radio Brčko

Amela Kurtalić, mlada nada i još jedan veliki talenat BH košarke

Radio Brčko