RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Usvojena odluka o pokretanju međudržavne saradnje na izgradnji mosta Brčko-Gunja

Brčanski Parlament je tokom jučerašnjeg popodnevnog rada jednoglasno usvojio izmjene i dopune Zakona o parničnom postupku, izmjene Zakona o mjesnim zajednicama kao i dopune Zakona o radu.

Siniša Milić

Zastupnici su takođe prihvatili Izvještaj o radu policije za prošlu, te Plan rada brčanske Vlade za tekuću godinu. Prihvaćena je i odluka o pokretanju međudržavne inicijative za gradnju mosta Brčko-Gunja.

„Ova odluka je tehnički preduslov da, uz posredovanja Vijeća ministara, najkonkretnije pokrenemo međudržavnu saradnju sa ciljem konkretnih dogovora oko lokacije i same izgradnje novog graničnopg prelaza odnosno mosta Brčko-Gunja. Za očekivati je da vrlo brzo, upravo na ovu temu, budu upriličeni razgovori i to u Brčkom“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Inače, zastupnicima je preostalo da izanaliziraju još pet tačaka sa ove sjednice, a one će biti apsolvirane za petnaest dana, prije započinjanja nove sjednice Skupštine distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zvanično potvrđivanje članova brčanske Vlade na sjednici Skupštine distrikta u četvrtak

Admir Kadrić

Brčanski Parlament riješio neka višedecenijska pitanja

Admir Kadrić

Brčanski Parlament vratio na dopunu informaciju o problemima isplate sredstava udruženjima za 2021. godinu

Admir Kadrić