RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE

Na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH održanoj danas povodom vremenskih neprilika, zaključeno je da je za sve građane koji imaju potrebu za evakuacijom iz poplavljenih domova obezbijeđen smještaj u Omladinskom centru u Brčkom.

Sve osobe koje imaju potrebu za bilo kakvom medicinskom pomoći, hranom ili vodom za piće neka se obrate na brojeve telefona Operativnog centra 121 i 123.

Takođe je danas iz Odjeljenja za zdravstvo Brčko distrikta saopšteno svim građanima koji koriste vodu iz bunara da to ne čine do daljnjeg.

“Ovo upozorenje smo uputili zbog alarmantne situacije u vezi sa poplavama, a sutra će nadležni iz javnog zdravstva uzeti uzorke iz svih bunara na analizu kako bi se utvrdila ispravnost vode”, izjavio je Branimir Filipović iz Odjeljenja za javno zdravstvo, koji je zamolio građane da se pridržavaju ovog upozorenja.

O daljim potezima u vezi sa korištenjem vode za piće građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.