RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Večeras javno-stručna rasprava o Zakonu o igrama na sreću u Distriktu

Zakon o igrama na sreću za područje Distrikta, neposredno prije pauze za godišnje odmore, ušao je u skupštinsku proceduru. Večeras je zakazana javna i stručna rasprava o ovom, dugoočekivanom i veoma važnom zakonu.

Ljubiša Lukić, predsjednik Zakonodavne skupštinske komisije

“Prema trenutno važećem zakonu, koji je donesen još 2007. godine, njime nisu oporezovane igre na sreću koje se priređuju putem interneta. Zatim nije bilo precizno definisano da li se automati mogu postavljati u ugostiteljske objekte, kao i to šta s takozvanim terminalima za klađenje na benzinskim pumpama. Sve ovo je obuhvaćeno, i vjerujem bolje regulisano, u novom prijedlog zakonakoji je večeras na javnoj raspravi i na čije izmjene se može i amandmanski dijelovati, rekao je predsjednik Zakonodavne komisije Skupštinske distrikta, Ljubiša Lukić.

Javna rasprava počeće u 17 sati u sali za plenarna zasjedanja Skupštine, a po analizi svih prispjelih amandmana, zakon bi u konačnom usvajanju, mogao biti na zasjedanju Parlamenta distrikta, predviđenom u drugoj polovini narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.