RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vijeće mladih BD očekuje usvajanje Akcijskog plana 2020-2022.

Vijeće mladih Brčko distrikta brčanskoj Vladi je krajem protekle godine uputilo ‘Akcijski plan 2020-2022. za poboljšanje položaja i statusa mladih u Distriktu’, čija se realizacija  očekuje u skorije vrijeme.

Nakon isteka 30-dnevnog roka za rješavanje pitanja ‘Akcijskog plana’, kada je na tematskoj sjednici Vlade donesen zaključak o njegovoj analizi i rješavanju, predsjednica Vijeća mladih Tea Ružić ističe kako očekuju da će se ovo pitanje ponovno pokrenuti na jednom od narednih zasjedanja predstavnika izvršne vlasti, te da očekuje kako će u skorije vrijeme ovaj akt biti usvojen. To je naglasila prije svega jer ‘Akcijski plan’, između ostalog, ima za cilj i formiranje Službe za mlade.

“Očekujemo skoro zakazivanje tematske sjednice Vlade na kojoj će biti predstavljen ‘Akcijski plan’, kao i to da se on u potpunosti usvoji, kako bi se mogla izdvojiti sredstva iz ovododišnjeg proračuna za njegovu realizaciju”, istaknula je Ružić.

Jedan od prioriteta Vijeća mladih za ovu godinu je i privođenje kraju izrade Strategije za mlade 2021-2025., a čiji se nacrt, kako kaže Ružić, očekuje do proljeća.

“Istraživanje je rađeno po uzorku od 386 mladih osoba, tako da će rezultati biti predstavljeni radnoj skupini koju je već imenovao gradonačelnik Siniša Milić”, rekla je Ružić.

Vijeće mladih Distrikta ove godine čeka i potpisivanje Memoranduma o suradnji s Vijećem mladih FBiH i Omladinskim savjetom Republike Srpske, a također i realizacija projekta “Fakat je vakat za mlade”.

Ovom prigodom Ružić je u ime rukovodstva Vijeća mladih naglasila kako se raduju zajedničkom radu zato što smatraju da ova tri krovna tijela moraju zajednički raditi u interesu cijele BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta poziva mlade i službenike za mlade da se prijave na 50/50 trening Savjeta Evrope

Radio Brčko

Vijeće/Savjet mladih na sjednici Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta BiH

Radio Brčko

Brčko: Održan ”Dijalog s mladima” sa ciljem razumijevanja mladih i donošenja Nacrta strategije za mlade

Radio Brčko