RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vijeće/Savjet mladih na sjednici Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta BiH

Juče je održana prva sjednica Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta na koju su bili pozvani i predstavnici  Vijeća/Savjeta mladih Brčkog.

Nakon održanih nekoliko aktivnosti u sklopu Susreta mladih koji su uključivali sastanke sa predstavnicima vlasti, na red je došao i sastanak sa skupštinskom Komisijom za mlade, gdje su predstavnici Savjeta mladih upoznali članove Komisije sa aktivnostima i projektima koje sprovode ali i sa izazovima sa kojima se susreću. Razgovaralo se o rezultatima istraživanja o mladima koje je sprovelo Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH u saradnji sa svojim partnerima te o Strategiji za mlade za čiju izradu je takođe zaduženo Vijeće/Savjet mladih i Vlada Brčkog.

Predstavnici Vijeća mladih iznijeli su  prijedlog da i na budućim sjednicama ove Komisije budu prisutni upravo i članovi krovnog tijela mladih Brčko distrikta.

Ovaj prijedlog je naišao na jednoglasnu podršku svih članova Komisije, te će narednim sjednicama biti prisustvovati i predstavnici Vijeća/Savjeta mladih.

„ Imali smo veoma konstruktivan sastanak sa članovima Komisije za mlade, kojima smo imali zaista mnogo toga da kažemo i prenesemo. Velika je stvar da kao krovno tijelo imamo podršku i otvorena vrata najvažnijeg skupstinskog tijela zaduženog za pitanja mladih u Brčkom. Podržan je naš prijedlog da budemo prisutni na sjednicama Komisije i nadamo se da će od sad naše inicijative lakše nalaziti pravi put. „ — rekao je Vladimir Kanostrevac, predsjednik Vijeća/Savjeta mladih.

Predsjednik Komisije za mlade Admir Mujkanović takođe je zadovoljan sastankom i održanom sjednicom.

„Ovaj sastanak je bio sjajna prilika da se bolje upoznamo sa radom Vijeća/Savjeta mladih, njihovim aktivnostima i projektima i zaista zaslužuju svu moguću podršku koju mi kao članovi Komisije za mlade možemo da im pružimo. Imali smo priliku da čujemo i neke veoma kvalitetne ideje koje ovi mladi ljudi zagovaraju i smatram da zalužuju veću podršku svih nivoa vlasti  kako bi Brčko imalo još snažnije i kvalitetnije krovno tijelo mladih. Već smo dogovorili neke sledeće korake i radujemo se budućoj saradnji „ – istakao je Mujkanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan ”Dijalog s mladima” sa ciljem razumijevanja mladih i donošenja Nacrta strategije za mlade

Radio Brčko

Mladi u BiH imaju pravo na javni prostor, vlasti obavezu da im ga omoguće

Radio Brčko

Vijeće mladih BD očekuje usvajanje Akcijskog plana 2020-2022.

Sandra Živković