RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH izabralo novo rukovodstvo

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH jučer je održalo sjednicu na kojoj je usvojen finansijski izvještaj, izabrano novo rukovodstvo, te usvojen plan rada za naredne dvije godine. Fokus novog rukovodstva je na izradi Akcionog plana za implementaciju Strategije mladih.

Upravni odbor čini sedam članova koji su izabrani na Skupštini, a na mandat od dvije godine u tročlano predsjedništvo izabrani su Damir Bašić, Vladimir Kanostrevac i Harun Šabanović.

„Pored mnogih gorućih pitanja smatram da je izrada Akcionog plana u okviru Strategije za mlade zvijezda vodilja kada govorimo o našem radu i poboljšanju kvaliteta života mladih u našem gradu. Također, u novom rukovodstvu imamo novih mladih ljudi koji će zasigurno biti dio pozitivnih promjena. Nastavljamo sa realizacijom započetih aktivnosti tako da uskoro krećemo sa organizacijom centralnog događaja u okviru projekta „Zagovaračka platforma mladih 2.0“ i pripremama za održavanje tradicionalnih Susreta mladih koji će se održati naredne godine“, rekao je Šabanović.

On kaže da će od nadležnih institucija u narednom periodu tražiti proglašenje Vijeća mladih kao udruženje od posebnog značaja, čime bi bilo osigurano djelimično finansiranje redovnih godišnjih aktivnosti.

„S obzirom da je Vijeće mladih krovna omladinska organizacija tražit ćemo programsko finansiranje kako ne bi bili konkurenti ostalim omladinskim organizacijama na javnim pozivima odjeljenja“, dodao je Šabanović.

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH formalno je osnovano krajem novembra 2018. godine i pored trenutne upravljačke strukture pozivaju i sve ostale omladinske organizacije na području Distrikta da svojim angažmanom dodatno doprinesu poboljšanju statusa mladih u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta poziva mlade i službenike za mlade da se prijave na 50/50 trening Savjeta Evrope

Radio Brčko

Vijeće mladih Brčko distrikta poziva mlade da popune anketu

Radio Brčko

Vijeće mladih planira organizovati Susrete mladih u Brčkom

Sanita Jerković Ibrahimović