RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 10 miliona maraka nije dovoljno za isplatu 80 procenata podsticaja u poljoprivredi

Odjeljenje za Poljoprivredu brčanske Vlade, nedavno usvojenim rebalansom budžeta Distrikta, dobilo je 1.400.000. maraka dodatnih sredstava za isplatu podsticaja poljoprivrednicima. Ta sredstva nisu dovoljna da bi se isplatio prvi dio iznosa od 80 procenata ukupnih podsticaja.

„Matematički gledano u ovom trenutku će za isplatuu podsticaja za oko 1.900 poljoprivrednika, koji po raznim osnovama imaju pravo na ove subvencije, nedostajati oko 400.000 maraka“, rekao je šef resornog Odjeljenja Zoran Gajić.

No ono što je sigurno, a potvrdio je to i gradonačelnik Siniša Milić, novim budžetom biće osigurana potrebna sredstva, kako bi poljoprivrednicima podsticaji bili isplaćeni u punom iznosu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

OBAVJEŠTENJE poljoprivrednim proizvođačima – Prijem zahtjeva za podsticaje počinje 30. septembra

Radio Brčko

Opštinski odbor Socijalističke partije zatražio smjenu člana Vlade Zorana Gajića

Sandra Živković

Predstavnici Delegacije Europske unije boravili u Brčkom

Radio Brčko