RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Више од 50% полазника Клуба за тражење посла пронашло запослење

Данас је у склопу брчанског Завода за запошљавање одржана радионица Клуба за тражење посла.

Ове радионице служе незапосленима да лакше пронађу посао.

Савјетодавац Службе за послодавце у Заводу Огњенка Спасојевић каже да је изузентно поносна на чињеницу да је пројекат Клуба за тражење посла дао одличне резултате.

„У 2019. години одржано је 11 група, са 68 учесника, од чега је њих 52% пронашло запослеље у периоду од 3 мјесеца“, рекла је Спасојевић.

Водитељ Клуба за тражење посла Самра Авидовић појасниле су шта се ради на овим радионицама.

„У клубу учесници стичу и унапређују већ постојеће вјештине, дефинишу своје циљеве, како би у коначници пронашли запослење“, рекла је Авидовић.

Сенада Суљић, која је дипломирани правник, кренула је на ове едукације како би себи повећала шансе проналаска посла.

„Кроз разговор са ментором стичемо самопоуздање, научили смо како да се представимо послодавцу, такође видим да има доста људи као и ја који немају посао, па размјењујемо искуства“, рекла је Суљић.

Нове просторије Завода за запошљавање, отворене 2018. године, омогућиле су адекватније услове за групно информисање и рад са незапосленим лицима, а крајњи циљ је њихова бржа интеграција на тржиште рада, што су, поменути резултати и доказали.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Завод приводи крају двомјесечне обуке из шест области

Дејана Крстић

Брчански Завод за запошљавање организује обуке за незапослене

Дејана Крстић

Брчко: Основцима представљена средњошколска занимања

Миљана Ђурђевић