RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Aktivisti brčanskog PDP-a podsjetili na lik i djelo Svetog Save

Članovi i aktivisti Savjeta mladih Partije demokratskog progresa u Brčkom danas su na Trgu mladih organizovali aktivnost podjele letaka kojom su željeli podsjetiti na velike zasluge Svetog Save za razvoj školstva i prosvjete kod Srba.

“Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje preduzimamo kako bi smo skrenuli pažnju javnosti u Brčkom na lik i djelo Svetog Sava i na ono što je on učinio na prosvjećenju srpskog naroda” kazao je danas Ognjen Okilj predsjednik Savjeta mladih PDP.

Okilj je naglasio da će ova stranka pokrenuti inicijativu da u ovdašnjim školskim ustanovama u saradnji sa nastavnim kadrom, djeca srpske nacionalnosti na dan Svetog Save organizuju određene aktivnosti koje će govoriti o ovom velikom srpskom prosvjetitelju.

Sveti Sava je prvi spski prosvjetitelj i zbog toga smatramo da bi trabalo da se pominje u  spskoj Prosvjeti i u srpskom jeziku i književnosti te stim u vezi da mu društvena  zajednica posvećuje puno više pažnje ističu u brčanskom PDP-u.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U pripremi Zakon o komunalnoj policiji Distrikta

Admir Kadrić

Brčanski PDP svečanom akademijom obilježava 20 godina od osnivanja

Admir Kadrić

ПДП осудио лажно пласирање информација о наводном почетку оружаног сукоба у Брчко дистрикту

Radio Brčko