Brčko

Vlada Brčko distrikta okončala petu redovitu sjednicu

U nastavku pete redovite sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti na pružanje pomoći od strane MMF-a u provođenju preporuka Misije iz 2020. godine u pogledu unaprjeđenja nadzora nad javnim poduzećima u Brčko distriktu BiH sukladno propisima iz oblasti računovodstva, na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH.

Primljeno je k znanju Izvješće o radu Povjerenstva za vrijednosne papire Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

Započeta je i šesta redovita sjednica na kojoj je usvojen Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u tijelima javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine te primljena k znanju informacija i usvojen zaključak Vlade u vezi sa plasiranjem novčanih sredstava kroz kreditne linije s ciljem razvitka poljoprivrede na području Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button