RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta precizirala davanje koncesija

Jednoglasnom odlukom brčanska Vlada, na jutrošnjoj vanrednoj sjedmici, korigovala je ranije usvojenu «Metodologiju za obračun visine naknade za izdavanje koncesija na području distrikta».

Ovaj dokument od ključne je važnosti za primjenu Zakona o koncesijama koji je parlament već usvojio prije nekoliko godina.

Ranijim dokumentom bilo je predvidjeno da koncesionar za prvu godinu plati primjerice 44.000 maraka, a sadšnjom korekcijom taj iznos će zavisiti od toga da li je koncesija izdata za cijelu godinu ili kraći period, te  jeli koncesionar počeo konkretne aktivnosti na terenu ili ne.

U zavisnosti od navedenog,  koncesionar bi mogao da plati koncesiju za prvu godinu  u minimalnom iznosu od 14.000 maraka

«Današnjom korekcijom  preciznije smo uredili ovu oblast i to na način da se ide na ruku koncesionarima, a istovremeno štite i opšti interesi distrikta. Mada je metodologija uradjena prema «obrascu koncesije na vodu», formulu je, uz manje korekcije, moguće primjeniti i za sve druge oblasti kazao je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.