Arhiva

Okrugli sto „Voda i energija“ Poljoprivredno- medicinske škole Brčko

Međunarodni dan voda koji se obilježava 22. marta, nakon aktivnosti Odjela za prostorno planiranje, Odjela za poljoprivredu i Omladinskog centra Vermont, sa učenicima osnovnih i srednjih škola, te akcije čišćenja u MZ Brka, završava danas u Omladinskom centru gdje je održan okrugli sto „Voda i energija“. Prezentaciju su vršili učenici Poljoprivredno- medicinske škole: Amina Bojić, Dušica Kovačić i Ivana Androšević. Jedistvena poruka je bila da je voda najveće i najvažnije prirodno blago planete i ako ne budemo svi zajedno vodili dužnu brigu i pažnju možemo dovesti u pitanje ovaj resurs i naš biološki opstanak na planeti.

Sead Bečić, direktor Poljoprivredno- medicinske škole je kazao da se sem brige o vodi kao našem najvećem prirodnom bogastvu, ova škola brine i za sveukupnu čistu i ekološku okolinu a aktivnost se nastavlja 22. aprila kada je Dan planete Zemlje. Safija Ibrišimović, profesorica, pozvala je nadležne „da izađu iz svojih udobnih kožnih fotelja i vide kakvo je stanje na terenu“ kad je u pitanju odnos nadležnih prema zaštiti vode

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button