RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine  vrlo ozbiljno je razmatrala zahtjeve zaposlenika Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ i njihove stavove iznesenih tokom najave i trajanja kako štrajka upozorenja tako i generalnog štrajka.

Uvažavajući svu složenost novonastale situacije, Vlada Distrikta je oformila pregovarački tim koji je s dužnim poštovanjem saslušao zahtjeve štrajkačkog odbora o kojima je nekoliko puta razgovarano na najvišem nivou.

Svjesna složenosti uslova u kojima rade radnici u zdravstvu, Vlada Brčko distrikta je prihvatila na razmatranje katalog zahtjeva štrajkačkog odbora u cilju iznalaženja rješenja za sve zaposlenike u brčanskom zdravstvu, u skladu sa zakonskim propisima i mogućnostima budžeta.

Sudeći po činjenici da su se zaposlenici Zdravstvenog centra „Bijela“, koji su inicirali štrajk, u punom kapacitetu vratili ispunjavanju radnih obaveza, očekujemo da njihov primjer slijede i ostali zaposlenici u brčanskom zdravstvu.

Vlada će, u skladu sa izrečenim stavovima na posljednjoj sjednici ovog organa, kojoj su pristustvovali i predstavnici štrajkačkog odbora, nastaviti da radi na pronalaženju rješenja kako bi se ispunili zahtjevi uvažavajući zakonske okvire.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.