RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta: U ovoj godini održano preko 50 e-sjednica

Početkom godine u Vladi Brčko distrikta započelo je provođenje elektronskih sjednica za čiju je namjenu i realizaciju Vlada izdvojila oko 300.000 KM za nabavku servera i opreme. Uz pomoć ovog sustava, između ostalog, omogućeno je jednostavnije postavljanje dnevnog reda, brže dijeljenje dokumenata i lakše praćenje zadataka.

Vladin tajnik Davor Šolaja u ime implementacijskog tima projekta „Nadogradnja i uspostavljanje sustava e-sjednica Vlade“ rekao je kako su na ovaj način do sada održali preko 50 redovnih, vanrednih i temetskih sjednica te da sustav besprijekorno funkcionira. Također je naveo i kako su pored nabavke novih modernih 35 računala za članove Vlade, osigurali i video-link prema entitetima i Vijeću ministara.

Ovakav sustav rada Vlade i provođenja sjednica, donio je novitete u dosadašnje poslovanje i u mnogim poljima olakšao rad i funkcioniranje.

„Nakon izrade akta, članovi Vlade i državni službenici automatski će moći ući u bazu podataka te pristupiti tom aktu. To znači da se više neće morati čekati na dokumente u pisanom obliku po nekoliko dana te da će oni biti odmah dostupni.“ – rekao je Šolaja.

Kada je riječ o održavanju sustava, Šolaja je najavio kako će nastojati u sljedećem proračunu pokušati još dodatno osuvremeniti opremu Vlade na kojoj se izvode sjednice te kako će Vlada potpisati ugovor s licenciranom tvrtkom koja će raditi na održavanju sustava e-sjednica, kako bi mogli pravovremeno reagirati ukoliko dođe do problema ili komplikacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Процес реформе јавне управе тече по плану

Vladimir Matijević

Акценат Стратегије развоја Брчко дистрикта је на побољшању образовања

Дејана Крстић

Брчко: Влада именовала надзорне тимове за реформу јавне управе

Vladimir Matijević