RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta usvojila prijedloge Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je danas 7. izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojila dva prijedloga Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu.

Tako je usvojena Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za financiranje odnosno sufinanciranje programa odnosno projekata od javnog interesa za manifestacije iz područja sporta i kulture. Kriteriji za raspodjelu sredstava u ovom programu odnose se, između ostalog, na procjenu usklađenosti ciljeva programa odnosno projekta od javnog interesa s ciljevima u prioritetnim područjima te strateškim i drugim planskim dokumentima razvoja Distrikta i planovima Odjela, kvalitetu dosadašnjeg rada, uspjesi i iskustva, kao i neposredna društvena korist za zajednicu.

Usvojena je također Odluka o odobravanju programa o izmjeni programa utroška sredstava donacija Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu za 2023. godinu.

Vlada je također okončala 7. redovitu sjednicu odobrivši prijedlog Odjela za komunalne poslove koji se tiče smjernica za izradu Nacrta zakona o upravljanju otpadom Brčko distrikta BiH kojim će se, između ostalog, upravljanje otpadom urediti na ekološki prihvatljiv način, te će se definirati način i upravljanje ambalažnog, elektroničkog otpada kao i upravljanje otpadnim gumama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.